Monday, 22 August 2011

Indahnya ciptaan Tuhan

Cuti mix-sem + raya dh mula ! homework tok sah kta laa, memang sangat BANYAK mcm cuti sebulan. Tp , smpy lani aku xsiap satu keja pon lagi. sbb tv terlalu menggoda aku utk terus bersamanya. haha. bila aku tengok drama2 kt tv tuh, aku suka tengok pelakon2 yg cun2. dan aku akn terpegun melihat kecantikan yg Allah kurniakan kepada mereka. bila aku tengok depa, mula laa aku terpikir, 'bila laa aku nk lawa cm depa ? ' hahahaha.. sudah2 la cik Ayuni, bersyukur dgn apa yg ada. kt sini aku nk list kan artis2 yg bila aku tgok jaa muka depa kt tv, aku akn terpaku. aku suka depa bukn bermksod aku ni L*%#@^&* tw !! aku cuma suka tengok benda2 yg indah niyh. hehe

NUR FAZURA !


AYU RAUDHAH !
sangat ayu . jeles tgok dya kawen ngn zaquan ! hehe

LIYANA JASMAY !
sngt suka style dya ! comeyl !

SCHA ALYAHYA !
lawak minah ni. ;D

ELYANA !
penyanyi yg xsuka pky kasut, lepas kawin dh xnyanyi.
tp xpa, dya nyanyi xsdap mna pon. hahah =P

LISA SURIHANI !
sapa xknal. pelakon terhangt di pasaran lani.

NUR FATHIA !
pelakon baru yg baru nk hot. tp dya belakon pky tudung lgi lawa :)


wahhh. bnyk nya gmbaq jelitawan dlm blog aku. hehe. sekian suda karOtan aku kli ni. nnty aku mengarOt len. tatatitittutu ~~

Friday, 24 June 2011

Haccumm !! Haccumm ! Haccuummm !!

Dah bapa inci habOk dh kt blog ni . dh lama sgt tinggai. tp xbermakna blog ni akn terbengkalai selam lamanya ! hehe. blog ni ja laa tmpt aku mengarOt. tiada yg kedua. aiseh.. hehe. disbbkan terlalu sibok dengan rutin harian yg semkin padat, maka blog ini pon diketepikan dlu. ni bru laa nk mai cuci2 habok balik kt blog ni.

Cerita pasai kehidupan baru aku kt Kolej Mara Kulim , SANGATLAH SYOK !! Dri minggu orentasi, sampy laaa lani, suma nya sangt best yg x boley diungkapkn dgn kata2 lgi =P . Aku sgt suka bila aku dpt sama bilik dengan nurin ! hehe. lgi dua orang roOmate kami ialah awek kelate. Oleh itu, bermulalah evolusi bila dua negeri K bergabOng . K=Kedah dan K=Kelantan. haha. depa doqang sangt sekepala ngn kami.

Kamilah warga bilik FAZ111 ! ;D
Kami berempat selalu ada kimia. contohnya, bila nk pi kelas, kami xrancang pon nk pkai bju kaler sama, tgok2 bila dh pkai, empat2 orang bju kaler sama. HAHA. kalu xsama sebijik pon, hampir2 sama ja kaler bju kami. contohnya gambar diatas, kami xrncang pon nk p dewan mlm tu dngan bju merah. tup2, sama ja.siap pakej ngn tudung itam pon sama gk. hua3. memperkenalkan, yg pling ujung belah kanan sekali tu, mek kelate, nma dya nina.peqangai dya sama ja gelong cm aku. dya slalu sponsor mknn utk bilik kmi. haha. tepi dya tu nurin la ! peneman setia aq dan penyimpan mohor besar aku. kwang3. tepi nurin tu, aq pon xknai sapa. =P . yg ujong skali tu !ni yg paling syok ! hahaha.. nma dya intan. jgn nmpk dya tudung laboh, dya alim. hahaha. dya gangster tuh ! ska paw oqang blanja dya. hahha. dya penah p outing yg semuanya ditanggong oleh kwn2 dya! dya outing tnpa bwk kluaq sau sen pon. suma dya paw oqang! hahha.. dya sgt psyco , syok kwn ngn dya . dan hari ni hari jadi dya ! hepy burfday intan ! aq qsa sgt bahagia dpt rumet yg best cm depa niyh ! paling xthn bila dua oqang mek kelate ni dok lawan kecek kelate. aku ngn nurin xlarat nk gelak bila dengaq. haha.

model gOogle. haha =P
erkk ? siapa disebalik bantai pink itu ? kwang3~
Haa! jgn xtw ! bilik kmi ja spesel tw . sbb bilik kmi ja ada guard ! haha.. guard muka bengis lgik ! nk tgok guard kmi ? taraaaa~~
hehe.. tiap2 hari kucing bertopeng harimau niyh akan bermastautin bwh rak kasut bilik kmi. dah laa aku, nina ngn nurin ni penakot kucing. jenuh kmi nk kluaq bilik jaa kena tunggu kucing ni lena atau pon jaoh dri kmi. huaa. xsuka kucing !
hurmm. sudah2 laa lalOtan aq sampy sini ja. aku mengarOt kt sini pon sekadar menghidupkn semula blog aku yg hampir jdik hutan blentara, ditumbuhi semak samun yg dh lama xtebaih.

p/s : Aku SANGAT SUKA dua lgu dlm playist aku sekarang !   
       Kisah Hati & Cinta Teragung ;D

Saturday, 21 May 2011

Untuk Yang Terakhir Kali Ini ..

Selepas ini , aku akn kembali ke alam buku - bukuan. Tiada lgi facebooking, tiada lgi blogging , tiada lagi twittering , tiada lgi skyping. (HAHA. bahasa pa aku guna) dan tiada lgi tv , tiada lgi laptop , tiada lagi lepak2 ngn kawan2 , dan tiada lgi wayang serta karoke. HAHA. semua itu WAJIB di buang jaoh2 . selama setahun. hehe. utk meneruskan perjuangan aku yg maseh belum berakhir !

Tengah tdi buat terakhir kali nya aku menonton wayang cerita NUR KASIH sebagai cerita penutup tirai bgiku. huhu . cerita yg sgt menyayat hati. nuuuuurrr kasehhh ~~ hahaha. aku p tgok dengan nurin, tgok2 terjumpa dgn wan syafiq plak kt situ ! hahha. xsngka dya pon layan jugk cta jiwang leleh ni. dh la tuh. tmpat dduk dya sblah tmpt duduk kmi plak tuh ! hahah.. kmi pon pau laa popcorn dya smpy habes ! hua3. sory wan. n tenkiu blnja kami karoke 12 lgu. hahaha.  ehhhhhhhhhhhhh !! apa aku melalOt ni ? silap2 !!

haa ! sambong balik psai utk terakhir kali aku post entry ni sbagai seorng panggangor (lepas ni aku bergelar pelajar balik ! ) Aku xkan sia2 kan peluang kali ini yang aku anggap sebagai peluang kedua aku utk menebus kekesalan aku spm lalu yg hnya ada 5a . huhuhu. Aku bertekad yg aku akn mendapat 4flat tiap2 kli exam ! ini bukn omong kosong ! aku dh bertekad dengn azam baru ! insyaAllah Allah akn permudahkan segala urusan ku disana. aminn . :) dan aku doakan juga rakan2 seperjuangan ku yg laen utk terus berjaya wlw dlm apa jua bidang yg mereka ceburi. biar kta sama2 berjaya kan ? kenap orng lain boleyh dpt 4flat , kia xboleyh ? otak suma sama ja. cma usha usaha masing2 yg mentukan kejayaan kita :)

Thursday, 19 May 2011

Aku Mula Jatuh Hati Kepadamu ~~~





HAZAMA ! I'M IN LOVE WIF U !!
(bak kata Ogy. mwahaha)

Bagi sspa yg mengikuti AF9 . Pasti hmpa jugk ada peserta fveret sendri ! hahaha.(sapa xminat sudah ! =P)  Aku sudah jatOh hati kepada Hazama ! hahahaha.. dya sgt STYLO dan kalu bab soqa mang xpyh komen bnyk laa. memang TERBAEEEKKKK !! wlwpon dya bru jaa diserapkan masok dlm af niyh msa minggu ketiga tp sekrng undian dya dh mengalahkan peserta2 yg dh lama berkurung dlm rumh kca kt AEON JUSCO tuh , hasil drp undian penyokong2 Hazama !(sedikit sebnyk undian sumbngn dri aku. hua3) . Kalu tgok diari af, mang asyik gelak ja bila tgok peqangai dya yg xketahuan tuh. HAHA.

Tp, suma ni sat ja laa. sbb xlama lgi aku akn meneruskan perjuangn hidOp aku yg belOm selesai !! hehe. benda2 ni suma hnya sementara utk hiburkan hati. nnty, suma ni akn ditinggalkn. dh x boley lgi nk tgok budk nakai Hazama niyh =P . hua3
KAUUUU .. TIMM !!

BAKAL JUARA AF9 !!

p/s : FT maseh bertkhta di hati . mwahaha =P

Tuesday, 17 May 2011

Jam Baru !

Hehe. setelah lebih sebulan tgn kanan aku kosong tnpa seutas jam. kini tgn kanan ku tidak kosong lgik ! mwahahaha. cm paa lgik ayt aku. susah sgt hidOp tnpa jam di tgn. tmbah2 lgik, aku akn ke mtrix, hidop kt hostel niyh mesty berdampingan dgn jam selalu. kalu x, huqu haqa idop aku kt sana nnty. huu~  minggu depan aku akn ke sana. so, kenalah bli jam baru cepat, gntikn jam lama yg dh kembali ke penciptanya(kilang jam D&G) lani aku dh dpt penggantinya yg jaoh lbih cntik. haha . baru ja beli tdi kt kedai Time Planet, Jusco. makaseh mama ~~ huhu. makaseh jugak kepada designer jam niyh kerana menepati citarasa aku. hua3.


Monday, 16 May 2011

Sambut Hari Guru Sebagai Guru.


Harini hari yg bermakna buat aku kerana julung-julung kalinya aku menyambOt hari guru sebagai seorang cekgu ! (cegu tadika ) bes woAh  !! dpt hadiah bnyk ~~ hehehe.. TAPI ! rasa sedeyh pon ada gk sbb hari niyh, last day aku keja kt tdika tuh :"(  lepas niyh susah dh nk maen2 ngn budk2 kt tdika tuh. huaaaaaaaa !!

Di kesempatan niyh, aku nk megucapkan SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU YANG PERNAH MENCURAHKAN ILMU KEPADA AKU ;) wlawpon depa xbca apa yg aku tuleh niyh. HAHA .
Aku bca blog atah tdi, aku pon tringin nak list skolah2 yg pernah aku jejaki dlu jugak la ! ;)dari tadika smpy abeh skolah hee ~


1) Polka Dot School , Taman Tiram

2) Taski Abim , Taman Makmur <-- jdi ustzah. hehe

3) Sekolah Kebangsaan Tunku Abdul Malik [00-05]

4) Sekolah Menengah Sultan Badlishah [06-09]

5) Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin [09-10]




Sunday, 15 May 2011

Lu Langsi Lu Mati !!

Erkkk.. tajok entry diatas tidak ada kena mengena sama ada dengn yg maseh bernyawa atau yg sudah tiada. kalu bca sja tajOk entry aku niyh, mesty semua rkyt Malaysia dh tw bahawasanya, itu adalah tagline bgi filem KONGSI . haha.



Aku baru ja p tgok tdi cerita ni dengan geng2 Badlishah aku(geng pling bes di dunia :D ) hasilnya sama sekali tidak mengecewakan. setiap saat dlm panggOng ni aku xberhenti gelak !!(sampykan bila habes ja cerita ni , terqOih semua meluru ke tOilet, akibat ketawa overdos) tmbh lgi bila shaheizay sam dalam ni jdi gangster thai dok kecek kelate . HAHA. xrugi duit aku spuluh ringgit , tgok cita niyh. hua3 . kalau nk kurus cepat p tgok cita niyh, sbb anda akn gelak ketawa dlm jngka msa yg lama. HAHA . (sebb donat kta , mengikut kajian, dengan ketawa,kita boleh mengurngkan berat bdn. haha ).
senang kata, xpyh laa pkiaq bnyk, p la tgok cita niyh utk hiburkan hati mana yg sedang berdukalara. haha.

AKU BAGI FILEM NI

4 BINTANG !